Aamulla Mari heräsi, kun Suvi kilisteli kahvikuppeja keittiössä. Ihana kahvintuoksu tuli nenään. Tyttö vilkaisi rannekelloaan. Se oli jo kahdeksan. Marko nukkui vielä siinä vieressä autuaallista untansa. Hän nousi ylös ja meni kylpyhuoneeseen.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Suvi rupesi herättelemään Markoa kahville ja Marko ihmetteli vähän, missä hän oikein oli. Sitten muistikuvat pala palalta tuli mieleen. Marko virnisti Suville ja pomppasi ylös. Mari tuli juuri silloin kylppäristä pois ja mies kahmaisi tyttönsä syliin.

 

Kohta kaikki olivat kahvipöydän ääressä. Suvilla oli töihin meno yhdeksäksi. Hän oli myyjänä läheisessä marketissa. He siemailivat kahvia ja söivät Markon tuomaa leipää. Kahvi maistui hyvältä. Nyt piti Markon ja Marinkin kiirehtiä, koska heidän piti mennä asuntotoimistoon.

 

Kaikki läksivät yhtä aikaa ovesta ulos. Suvilla oli sama matka. Linja-autopysäkki oli ihan Suvin työpaikan vieressä. Siitä kulki bussi joka puolen tunnin kuluttua. Marko roikotti mukanaan muovikassia, jossa oli ruokatarvikkeita. He polttelivat siinä kulkiessaan valmiiksi käärityt sätkät. Tupakka maistui kaikista hyvältä. Suvi pujahti työpaikalleen ja nuoripari jäi odottelemaan linja-autoa.

 

Heidän ei tarvinnut pitkään odottaa, kun auto jo tuli. Taas meni rahaa 5,20 euroa. Markolla oli vielä jäljellä käteistä viisikymmentä euroa + kolikot. Illalla oli mennyt rahaa huumepiikkeihin yhteensä 60 euroa ja ruokaan sekä kaljaan 25 euroa. He hyppäsivät bussiin, ja niin matka saattoi alkaa. Tänään olisi myös kiireinen päivä. Oli keskiviikko ennen Juhannusta.

 

Linja-auto oli melko tyhjä. Näin kesäisin siinä ei ollut paljon kulkijoita, koska monet pyöräilivät kaupunkiin ja opiskelijat olivat lähteneet kotikonnuilleen. Marko ja Mari menivät istumaan takapenkille. He eivät paljon jutelleet, mutta molemmat odottivat innokkaasti uuden asunnon näkemistä.

 

Linja-auto tuli keskustaan ja nuoret hyppäsivät pois kyydistä. He menivät suoraan asuntotoimistoon, jossa sama ystävällinen Kirsti palveli heitä. Marko ojensi asunnonhakemuksen ja liitteet virkailijalle. Kirsti tarkisteli paperit ja sanoi, että kaikki oli kunnossa. Hän otti puhelimen luurin korvalleen ja näpytteli isännöitsijän puhelin numeron. Virkailija ilmoitti uudet asukkaat huoneistoon. Hän kävi hakemassa toimistopäällikön hyväksymän pykälän ja niin Marko ja Mari pääsivät lähtemään vuokrasopimuksen allekirjoitukseen. Kauppakadulle ei ollut pitkä matka.

 

YH-Rakennuttajat luki kolmannen kerroksen ovessa. Sinne siis. Isännöitsijän huone löytyi pienen etsimisen jälkeen ja Marko ja Mari istuivat huoneessa isännöitsijän pöydän eteen. Vuokrasopimukset olivat valmiiksi kirjoitetut, vain allekirjoitukset puuttuivat. Toiminta oli ystävällistä ja nopeaa. Isännöitsijä kehotti heitä tekemään puhelimitse sähkösopimuksen heti, ettei tarvitse sähköittä olla.

 

Markolla oli oma kännykkä, jolla hän soitteli vain tarpeelliset puhelut. Silti laskua tuli kuukausittain yli 20 euroa. Nyt hän soitti sähkölaitokselle ja sai tehtyä sopimuksen tästä päivästä alkaen. Nykyään oli kätevää tuo sopimuksen tekeminen. Ei tarvinnut paikan päälle mennä. Sähkölaitos olisikin ollut kaukana teollisuusalueella.

 

Isännöitsijätoimistossa asioituaan Marko ja Mari menivät kadulle vuokrasopimus ja avaimet kädessään. Mies kääräisi heille siinä sätkät ja he polttelivat ihan rauhassa sekä miettivät mitä seuraavaksi. Ei kannattanut vielä lähteä asunnolle, koska linja-autokyyti tulisi kalliiksi.

 

He menivät Siltakadun pankkiautomaatille ja nostivat rahaa 240 euroa. Niillä pitäisi saada ensi hätään tarvikkeita uuteen asuntoon. Loput rahat he päättivät säästää ruokaan ja pesuaineisiin.

 

Pienteollisuustalolla oli vuodevaatteiden alennusmyynti. Siellä olisi myös patjoja ja tyynyjä. Sinne he suunnistivat. PT-talossa oli pieni kahvio, missä he voisivat juoda kahvit. Porukkaa ei vielä ollut paljon. Olivathan ostokykyiset ihmiset töissä. Marko ja Mari kiertelivät ja katselivat.

 

Markon silmiin osuivat ihanat untuvatäkit. Ne olivat tosin vaaleanpunaiset, mutta Mari varmaan tykkäisi niistä. Hintaa niillä oli 10 e kappale ja tyynyn sai samaan hintaan. He päättivät ostaa ainakin ne. Lakanapuolelta he löysivät ihanat vaaleanpunaiset silkkilakanat 5 e/kappale. Ne laitettiin samaan pakettiin. Tyynyliinat tulisivat samaan hintaan. Patja olivat vähän kalliimpia, 15 e/kpl. Kaikista tulisi yhteensä 60 euroa. Myyjä antoi vielä 5 euron alennuksen ja he pulittivat ostoksistaan 55 euroa. Samaan hintaan tulisi kotiinkuljetus. Ne tuotaisiin heille kello 16:00 jälkeen.

 

Nuoret menivät ostosten jälkeen kahville samassa talossa olevaan kahvioon. Marin pitäisi saada kunnon ruokaa, ajatteli Marko. Lapsi kasvaa mahassa ja syöminen on vähän niin ja näin. Mies osti kummallekin pizzapalat ja kahvit. Jotain ravintoa tuosta pizzastakin sai. Marilla olikin silmin nähden kova nälkä. Kahvin jälkeen mennään ostamaan tytölle meikkejä, päätti Marko.

 

Pian he olivat kadulla talon ulkopuolella ja Marko pisti tupakaksi. Hän lupasi Marille jämät. Miehen mielestä tyttökaverin pitäisi vähentää tupakoimistaan. Vauva ei tykännyt savuista. Hänen pitäisi olla esimerkkinä Marille, mutta hän oli tullut niin riippuvaiseksi. Onneksi hän ei ollut vielä kovin riippuvainen huumeista. Ne saavat nyt jäädä, myös Marilta. Vielä täksi illaksi ostetaan viinipullo, mutta sitten alkaa viinalakko.

 

He tulivat Anttilaan ja menivät heti kemikalio puolelle.

 

-        Mitä sinä Mari kulta haluat täältä ostaa,

 

Marko sanoi. tyttö mietti. Hän tarvitsisi ainakin ripsivärin, luomivärin, kajalkynän, huulipunan ja värivoiteen. Hän sanoikin sen miehelle. Lisäksi he tarvitsivat saippuan ja hiustenpesuaineen sekä hoitoaineen.

 

Kyllä oli monenlaista laatua. Enimmäkseen kallista. Mari löysi kuitenkin suhteellisen edulliset tuotteet. Ne maksoivat yhteensä 30 euroa. Markoa ei haitannut, vaikka rahaa menikin. Tyttöön kannatti satsata.

 

Anttilan alakerrasta he menivät yläkertaan valitsemaan molemmille kylpypyyhkeet. Mari halusi froteisen vaaleanpunaisen ja Marko sinisen. Ne olivat tarjouksessa 3 euroa kappale. Yhteensä siis meni 6 euroa. Alakerrasta he ostivat kahvinkeittimen. Keitin maksoi 15 euroa. Yhteensä Anttilaan meni rahaa 51 euroa.