Marko avasi suihkuhuoneen oven ja tuli eteiseen. Matot olivat vielä eteisen nurkassa. Hän päätti levitellä ne lattioille, kun Mari olisi suihkussa. ”Kultaa”, Marko huuteli, ”tule suihkuun, selkää ei tarvitsekaan enää pestä!” Mari kipaisi Markon luo ja ohitti hänet kylpyhuoneen ovella. Mies ehti vielä puristaa häntä itseään vasten..

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Mari laittoi suihkun valumaan. Ensin tulikuumaa vettä ja kun kylpyhuone oli ihan höyryssä, niin hän pani veden viileämmälle. Suihkun alla oli ihanaa. Hän pesi tukkansa ja saippuoi itsensä. Ihan saippuaisena hän meni suihkun alle. Tukka piti huuhdella ja laittaa siihen hoitoaine.

 

-        Harmi, kun harjaa ei tullut ostettua,

 

tuumaili Mari. Mitenkähän hän saisi kuontalonsa selväksi. Hän huuhteli vielä hoitoaineet hiuksista pois ja väänsi suihkun kiinni. Hän rupesi hankaamaan itseään kuivaksi vaaleanpunaisella pyyhkeellään sekä kietaisi pyyhkeen ympärilleen ja meni keittiöön. Hän siemaisi viinilasista ja meni pyyhe ympärillään tupakalle parvekkeelle.

 

Marko tuli siihen Marin vierelle ja piti kättään takana.

 

-        Arvaa kummassa kädessä?

 

Mari valitsi oikean käden. Marko vetäisi kätensä eteen ja siinä oli ihka uusi hiusharja. Tyttö kapsahti miehen kaulaan ja kiitti. Olihan Marilla harja, mutta se oli Annen luona. Annen luota ovat tavarat haettava pois heti huomenissa.

 

Kylpyhuoneesta tultuaan, Mari rupesi selvittelemään hiuksiaan. Pian hän ne sai siistiksi. Hän siemaili viiniä Markon kanssa illan mittaan, mutta jo yhdeksän pintaan molemmat olivat jo kovin uupuneita. He menivät nukkumaan uudelle vuoteelleen. Tyttö oli kultansa kainalossa ja pian kuului tasainen tuhina, kun molemmat nukkuivat nautinnollisesti.

 

Kaunis aurinkoinen ilma oli tulossa. On torstai, ennen Juhannusta. Marko ja Mari nukkuivat ja kello oli melkein seitsemän aamulla. Onnellisen näköisiä he olivat. Lienevätkö unetkin olleet heillä kauniita? Mari nukkui kyljellään, Markoon päin kippurassa ja mies nukkui selällään.

 

Marko havahtui johonkin kolinaan. Rappukäytävästä se varmaan kuului. Puhelin ei ollut herättämässä. Marko venytteli ja nousi sitten ylös. Hän meni keittiöön ja laittoi kahvin tippumaan. Kupit hän asetteli pöydälle ja leikkasi muutaman ranskanleipäviipaleen ja otti jääkaapista beceliä ja makkaraa. Sokerit hän laittoi myös pöytään.

 

Mies kävi välillä vilkaisemassa kultaansa ja Mari vain nukkui. Hän meni parvekkeelle ja sytytti sätkän. Oli ihanaa, kun oli koti mihin tulla. Asunto oli kaunis ja siisti. Marko päätti mennä herättelemään tyttöään. Pitäisi joutua asioille kaupunkiin. Ensin he menisivät Kelaan hakemaan asumistukipaperit ja sen jälkeen kaupungille ostamaan puuttuvia tarvikkeita. Markon piti käydä kaverinsa luota hakemassa kamppeensa ja Marin kävisi hakemassa tavaransa Annen luota.

 

Olohuoneen sohvalta mies otti housut jalkaansa ja vetäisi teepaidan yllensä. Kohta hän olikin Maria kutittelemassa. Tyttö huitoi käsillään pois häiritsijää, mutta kohta hän heräsikin ja hymyili Markolle. Mari muisti, että heillä oli Koti isolla K:lla.

 

-        Tulehan kultaseni kahville,

 

Marko pyysi ja tyttö kömpi vällyjen alta pois sekä suikkasi suukon Markon huulille. Miten ihanalta kahvi voikin tuoksua. Mitään pahaa oloa ei Marilla nyt ollut. Varmaan alkuraskauden pahoinvoinnit olivat jo ohi tai niitä ei edes ollutkaan.

 

Marko oli mennyt jo keittiöön ja kaateli kahvia mukeihin. Hän oli tehnyt leipäpalaset valmiiksi. Mari joi kahvinsa sekä söi hyvällä ruokahalulla leipäpalasen. He keskustelivat tämän päivän menoista. Kun tänään olisi asiat hoidettu, niin he pääsisivät Juhannuksen viettoon. He päättivät pitää raittiin Juhannuksen. Nyt kun Marikin oli raskaana, niin viina ei sopinut hänelle. Mieskin päätti olla selvänä. Kummankin teki mieli ilmoittaa vanhemmilleen uudesta kodista. He päättivät lähettää postikortit ja myös kirjoittaa tulevasta perheenlisäyksestä.

 

Mari puki päällensä ja harjasi hiuksensa. Hän otti uudet meikit ja laittoi kasvonsa kuntoon. Mari oli oikein sievä laitettuaan itsensä. Mies jutteli niitä näitä. Heidän pitäisi käydä hakemassa loput tavaransa kaveriensa luota. Markolla oli vielä tavaraa Posiolla ja hän päätti käydä siellä Marin kanssa heti kun tilaisuus tulisi. Matkat maksoivat sen verran, ettei vielä ollut varaa lähteä. Kun hän olisi töissä, niin sitten.

 

Kun molemmat olivat valmiit, he lähtivät toimittelemaan asioita. Kela olikin samassa lähiössä, joten sinne ei tarvinnut mennä linja-autolla. Toivottavasti siellä ei olisi jonoja. Matkan varrella he katselivat millaisella seudulla heidän asuntonsa oli. Tasaista maata, kerros- ja rivitaloja enimmäkseen. Omakotitalot olivat hieman sivummalla. Ostoskeskuksessa sijaitsi Kela. Siinä oli myös kauppoja ja kampaamo.

 

Kelaan tultuaan he huomasivat, että heitä ennen oli ainakin kymmenen henkeä. Jonotusta olisi ainakin tunnin verran. He ottivat vuoronumeron ja läksivät sitten pihalle tupakalle. Sillä välin ei ainakaan heidän numeroaan huudettaisi.

 

He polttelivat tupakat ja katsoivat olivatko kaikki paperit mukana. Vuokrasopimus, ote talonkirjasta, verotodistus, sosiaalitoimiston todistus ja Markon työttömyystodistus. Niitten pitäisi riittää. He menivät sisälle ja ottivat lomakelaatikosta asumistukilomakkeen ja rupesivat täyttämään sitä. Siinä aika vierähtikin nopeasti. Heidän vuoronumeroaan jo huhuiltiin. He menivät naisvirkailijan luokse, joka tutki paperit hyvin ynseästi. Paperit riittivät ja päätös tulisi parin viikon sisällä. Marko ja Mari kiittivät virkailijaa ja läksivät pois virastosta.

 

Pihalla Marille tuli suudelman nälkä. Hän kietoi käsivartensa miehen ympärille ja mies suuteli tyttöä antaumuksellisesti. He eivät välittäneet ihmisten katseista. Marko supatteli rakkauden sanoja kultansa korvaan ja tyttö oli onnellinen Markostaan.

 

Nyt olisi aika lähteä kaupunkiin hakemaan tavaroita ystävien luota. Linja-auton tuloon oli vielä aikaa parikymmentä minuuttia. He kävelivät bussipysäkille kaulakkain. Taas menisi rahaa bussikyytiin, mutta Mari ei oikein jaksanut kävellä. Olihan hän raskaana ja viitisen kilometriä oli pitkä matka.

 

Siinä halaillessa ja jutellessa aika meni nopeasti. Pian linja-auto tuli. Muitakin odottajia oli pysäkillä. Marko ja Mari päästivät menemään toiset bussiin edellään. Mies kaivoi kolikoita taskustaan ja antoi ne kuljettajalle. Siinä oli tasaraha. He menivät linja-auton perälle, että saisivat rauhassa halailla. He olivat vielä niin kovin rakastuneita. Mitenkähän Marko malttaisi mennä töihin heinäkuun alusta?

 

NYT ON KIRJAN KIRJOITTAMISESSA PARIN VIIKON TAUKO,

JATKUU ELOKUUSSA .....